Natura naturata

Detali paieška


Ekologiškas taukmedžio sviestas

skirtingos talpos pakuotėse

Plačiau

Į palyginimą

27,00 Lt


Prekės kodas:

Šiuo metu turime: 16 vnt.


Ką reikėtų žinoti apie taukmedį. Dažniausiai rinkoje yra parduodamas taukmedžio sviestas yra rafinuotas, baltas, bekvapis, vertingųjų savybių netekęs produktas. Eko krautuvėlėse taip pat dažnai sutinkamas ECOCERT sertifikuotas ekologiškas, tačiau, deja, rafinuotas taukmedis. Kaip taip gali būti? Paaiškiname. Šiomis dienomis jau nebepakanka ant produkto pakuotės pamatyti užrašą "100% natūralus ir ekologiškas". Nes logiška, kad net ir rafinuotas taukmedis gali būti sertifkuotas ekologišku - jei jis yra 100% natūralus, taukmedžiai augo ir sviestas buvo išgautas bei išrafinuotas tinkamomis sąlygomis. Kaip atskirti rafinuotą taukmedį nuo nerafinuoto jei negalite atsukti dangtelio ir įvertinti jo kvapo bei spalvos? O gi iš originalios etiketės. Angliškas užrašas "refined" reikštų rafinuotą taukmedžio sviestą, o užrašas "virgin" arba "unrefined/nonrefined" - nerafinuotą.

Svarbu! Pastebėjome, jog ant pakuotės nesant užrašui "virgin" arba "unrefined" kaip taisyklė taukmedžio sviestas būna rafinuotas. Todėl visada atkreipkite dėmesį į tokį taukmedžio sviestą, ant kurio pakuotės tėra užrašai "pure" arba "100% natural/organic she butter". Būtinai ant pakuotės ieškokite užrašo "nerafinuotas/virgin/unrefined/nonrefined".

Auginame alergiškus vaikus, kuriems senai diagnozuotas atopinis dermatitas. Nesame gydytojai, todėl mūsų rekomendacijas vertinkite tik kaip patarimą. Jokie vaistai ar kremai nepadės išgydyti dermatito, jeigu nerasite ir nevengsite alergeno, sukeliančio šią odos ligą. Tačiau žinia, jog sausą, dermatito paveiktą odą vistien būtina kasdien drėkinti ir minkštinti. Iš savo patirties jau galime pasakyti, jog tam labiausiai tinka kokoso aliejus (juo tepant didesnius odos plotus) ir taukmedžio sviestas (tepant labiausiai išsausėjusias rausvas egzemas).

Asmeniškai esame išbandę bent dešimt nerafinuoto taukmedžio sviesto rūšių. Ir visi jie buvo skirtingi tiek kvapu, tiek spalva ar konsistencija. Vieni patiko labiau, kiti mažiau, todėl specialiai atrinkome tris visiškai skirtingas nerafinuoto gryno taukmedžio rūšis. Kaskart išbandykite vis kitą, kad atrastumėte tik jums geriausią šį unikalų produktą!

 

Jums siūlome aukščiausios (A) kokybės taukmedį - švelnaus riešutinio kvapo, pilkšvai rusvo atspalvio sviestą, kuris išgaunamas iš Shea-Karite medžio, augančio Vakarų Afrikoje.

 

Šis taukmedžio sviestas (kitaip dar vadinamas sviestmedžio aliejumi)gaminamas Ganos šalies, esančios vakarinėje Afrikos žemyno dalyje, moterų kooperatyvo rankomis. Jis išgautas tradiciniu būdu, kaip prieš tūkstantį metų, nenaudojant tirpiklių, cheminių konservantų. Išdžiūvusios sėklos sutrinamos medinėje grūstuvėje, miltai supilami į vandenį ir jame kaitinami tol, kol gaunama aliejinga masė, plūduriuojanti vandens paviršiuje. Masė išimama iš vandens, keletą kartų perplaunama ir paliekama atvėsti, kol sustingsta. Toks aliejus išlaiko visas savo gerąsias savybes.

Atkreipkite dėmesį, jog nuotraukoje pavaizduotas būtent šio taukmedžio sviesto gamybos procesas.

Šis produktas yra su užrašu „užaugęs natūralioje aplinkoje". Tai reiškia, kad taukmedžiai yra ne specialiai auginami, bet užaugę laukinėje gamtoje. Kiekvienas laukinėje gamtoje išaugęs augalas yra nepakartojamas - individualus yra ir jo amžius, ir istorija, ir gyvybės galia. Laukinėje gamtoje, į kurią nesikiša žmogus, išgyvena tik patys stipriausi augalai. Iš čia jų beribė gyvybinė galia ir produkto kvapo unikalumas.

Iliustruotą tokio taukmedžio gamybos procesą plačiau žiūrėkite mūsų Facebook'o užrašuose (skaityti užrašuose "Moterų auksas").

O unikalų taukmedžio sviesto gamybos procesą galite išvysti spausdami šią nuorodą.

Taukmedžių sviestas lydosi prie 42-45C, todėl palengva tirpsta ant odos, labai gerai ir gana greitai įsigeria.

Nerafinuotas taukmedžių sviestas turi konservuojančių ir bakterijas naikinančių savybių, todėl ilgai negenda.

Prieš tūkstančius metų natūralų, nerafinuotą taukmedžių sviestą naudojo antikinio Egipto karališkosios šeimos narai, tarp jų ir garsioji Kleopatra. Jie vertino stebuklingąsias, gydomąsias šio sviesto savybes.

Šiomis dienomis taukmedžių sviestas plačiai naudojamas medicinoje, kosmetikos ir šokolado gamyboje.

Rekomenduojama. Nerafinuotas taukmedžių sviestas yra puikus vitaminų A ir E šaltinis. Taukmedžių svieste esantis vitaminas A skatindamas ląstelių atsinaujinimą jaunina odą, maitina ir ramina sausą, šiurkščią, raukšlėtą odą. Tuo tarpu, vitaminas E veikia kaip oksidantas, atitolinantis senėjimo procesus, mažinantis vėžinių ląstelių atsiradimo galimybę.

Šis aliejus tinka ir kūdikių, vaikų odos priežiūrai. Nepakeičiamas paraudusių, iššutusių užpakaliukų, dermatito paveiktos, sausos, niežtinčios odos priežiūrai.

Taukmedžių sviestas maitina ir drėkina kūno odą, gerina dermatito, egzemos, žvynelinės, šalčio, saulės paveiktos odos būklę, puikiai tinka kulnų priežiūrai, padeda apsisaugoti nuo strijų susidarymo.

Sviestmedžio aliejus apsaugo nuo vėjo, šalčio, šiek tiek ir nuo UV spindulių. Naudokite sviestmedį ir vietoje lūpų balzamo (mums jis nepakeičiamas slidinėjimo kelionių metu:)

Sviestmedžių aliejus turi natūralių priešuždegiminių medžiagų, todėl tinka vabzdžių įkandimų, alergijų, nudegimų, nušalimų atvejais, taip pat esant raumenų skausmams ir patempimams prieš ir po treniruočių.

Naudojimas. Didesniems odos plotams tepti arba masažams sviestmedžio aliejus kiek per kietas, todėl sumaišykite jį su kitu skystu aliejumi, šiuos aliejus paprasčiausiai išsukant dubenėlyje. Arba įsigykite mūsų jau gatavą taukmedžio ir alyvuogių aliejaus mišinį arba minkštesnės konsistencijos išsuktą taukmedžio sviestą.

Sviestmedžio reikia labai nedaug, jis yra skalsus, užtenka juo pasitepti kartą per dieną.

 

 

Šio sviesto įsigyti galite 40g arba 140g pakuotėse (rinktis kiekio indikatoriuje viršuje).

Sudėtis: ekologiškas nerafinuotas taukmedžio (sviestmedžio) sviestas (Butyrospermum Parkii)

 

Nuo Komentaras
vaida januskeviciene
2011-05-19
man sis produktas labai patiko ir tiko,naudoju ji ir veidui,ir rankom,ir i kuno krema imaisau.Tikrai nuostabus .
Živilė Širvienė
2011-01-26
Esu naudojusi ne vieną rafinuotą taukmedžio sviestą, todėl žinau esminį rafinuotų ir nerafinuotų taukmedžių skirtumą. Rafinuotas, be to, kad jame nėra išlikę jokių vertingų medžiagų, yra toks plikas riebalas, kuriuo lyg glajumi patepi odą ir tiek. Nerafinuotas taukmedis yra toks pats riebalas (beje vertingąsias savybes išlaikęs produktas), tačiau jis įdomiai tirpsta ir tampa aliejumi vos patekęs ant odos - šis taukmedis tuo tikrai pasižymi!

Komentuoti gali tik registruoti lankytojai.

  Prekių krepšelis

Tuščia

KARŠTOS NAUJIENOS!

1. Norintys už prekių pristatymą mokėti 5lt, tolimesniuose užsakymo žingsniuose rinkitės prekių pristatymą paštu (nuo 100lt - pristatymas NEMOKAMAS)!

2. Kaupkite savo nuolaidą (daugiau apie tai Taisyklėse)!

3. Patarimai, diskusijos, mūsų pačių patirtis - junkitės prie mūsų Facebook'o puslapio, kurio nuorodą rasite el. parduotuvės kairėje.

4. Išbandykite mūsų išskirtines skutimosi priemones , kurių dėka tikrai pajusite skirtumą!

5. Mūsų platinama AKAMUTI produkcija ir vėl Beauty Awards 2010, Platinum Awards 2011 bei Green Parent Beauty Awards 2011 nugalėtoja!

Naujienlaiškis