Dėmesio! Pigiau dėl besibaigiančios galiojimo datos (geriausia iki 2012 birželio galo). Žinia, pagal galiojančius teisės aktus produkto galiojimas nepasibaigia ties konkrečia nurodyta data.
Afrikos pietuose auga Anakardinių šeimos Marulos medžiai, iš kurių vaisių branduolių gaunamas aliejus, kuris dominuoja šio odos šveitiklio sudėtyje.
Marulos vaisiai, panašūs į slyvas, labai vertinami, turintys aštuoniskart daugiau vitamino C nei apelsinai. Iš vaisių spaudžiamos sultys, iš kurių fermentuojamas vietinis alus, taip pat daromas garsus likeris „Amarula".
Marulų vaisius nuo žemės renka Afrikos moterys. Surinktus vaisius jos „išlukštena" - rankomis minkštimą atskiria nuo kauliuko.
Aliejui naudojami tik kauliukuose esantys maži branduoliai. Kauliukų aižymas taip pat yra moterų darbas, kurį jos atlieka naudodamos du akmenis, atstojančius kūjį ir priekalą. Per dieną viena moteris priaižo apie kilogramą branduolių, kuriuos neša parduoti į aliejaus spaudyklą.
Įsitikinkite patys, spausdami šią nuorodą, kurioje derlių renkančios moterys, pasipuošusios tradicinėmis suknelėmis dainuoja Olandijos turisto, įsimylėjusio Swazi Secrets produkciją, sukurtą dainą.
Aliejui spausti naudojami tik rankiniai hidrauliniai presai. Temperatūra spaudimo metu prese nepakyla ir žaliava nėra kaitinama.
Išspaustas aliejus galiausiai košiamas per retą metalinį sietelį ir išpilstomas į talpas.
Tokio paprasto aliejaus išgavimo proceso dėka - kai į jį nieko nėra dadedama ar rafinavimo procesais kas nors iš jo nėra pašalinama - aliejus išlaiko visas gerąsias savybes (patys pamatykite šį procesą, spausdami šią nuorodą).
Todėl tik aukščiausios kokybės nerafinuotas marulų aliejus pasižymi antioksidantiniu poveikiu, jame gausu vitaminų E ir C.
Marula aliejaus sudėtis panaši į alyvuogių aliejaus. Jame gausu įvairių nepakeičiamų riebiųjų rūgščių: oleino 70-80%, linolo 5%, linoleno 1% , palmitino 0,5%, taip pat vitamino E.
Tačiau marulų aliejus, skirtingai nuo alyvuogių aliejaus, yra labai stabilus - septyniskart stabilesnis už alyvuogių aliejų ir net aštuoniolika kartų - nei saulėgrąžų aliejus. Tai reiškia, kad šis aliejus ilgai negenda (nesioksiduoja).
Tokia turtinga aliejaus sudėtis lemia jo nuostabias kosmetines ir maistines savybes.
Marulų aliejus pasižymi:
- Humektantinėmis savybėmis - padeda išlaikyti odos drėgmę odoje;
- glotninančiomis ir minkštančiomis savybėmis, todėl oda tampa švelni lyg šilkas;
- paraudimus mažinančiomis savybėmis;
- antioksidantiniu poveikiu, apsaugančiu nuo laisvųjų radikalų poveikio.
Šio šveitiklio sudėtyje esančiais sumaltų marula branduolių grūdeliais yra atliekamas veido/rankų/kūno odos pilingas, o dėka sudėtyje esančio didelio kiekio marula aliejaus oda tampa labai minkšta ir aksomo švelnumo, nes po pilingo procedūros oda padengiama plonyte augalinio aliejaus plėvele!
Rekomenduojama. Esant poreikiui visiem odos tipams, bet ypač sausos, dehidratuotos odos priežiūrai.
Naudojimas. Paimkite nedidelį šveitiklio kiekį ir sukamaisiais judesiais paskirstykite jį ant drėgnos/sausos odos, po to nuplaukite ją šiltu vandeniu. Naudokite kartą du savaitėje. Jei jums pasirodytų, kad pilingas per švelnus, į delnus ant šio šveitiklio papildomai įberkite cukraus ar maltos kavos ir tęskite procedūrą.
Sudėtis: sumalti marula branduoliai (Sclerocarya Birrea), marula aliejus, benzyl alkoholis, salicilo rūgštis, augalinis glicerinas, sorbo rūgštis