Natura naturata

Detali paieška


Marulų aliejus

Elle Beauty Awards 2010 nugalėtojas!

Plačiau

Į palyginimą

35,00 Lt


Prekės kodas:

Šiuo metu turime: 43 vnt.


Marula aliejus yra gaunamas iš Anakardinių šeimos Marulos medžių vaisių branduolių. Šiai šeimai priklauso tokie augalai kaip anakardis, mangas, pistacijos.

Legendinis marula medis auga Afrikos pietų lygumų platybėse.

Kai kurios gentys marulą laiko šventu medžiu, o jo gydomąją galią - legendine.

Marulos vaisiai, panašūs į slyvas, labai vertinami, turintys aštuoniskart daugiau vitamino C nei apelsinai. Iš vaisių spaudžiamos sultys, iš kurių fermentuojamas vietinis alus, taip pat daromas garsus likeris „Amarula".

Kaip gaminamas mūsų marulų aliejus (faktai, paremti video).

Būtent šis aliejus tapo Elle Beauty Awards 2010 nugalėtoju ir buvo paskelbtas 70-ies geriausių pirkinių, galinčių pakeisti tavo gyvenimą, sąraše!

Marulų vaisius nuo žemės renka Afrikos moterys. Surinktus vaisius jos „išlukštena" - rankomis minkštimą atskiria nuo kauliuko.

Aliejui naudojami tik kauliukuose esantys maži branduoliai. Kauliukų aižymas taip pat yra moterų darbas, kurį jos atlieka naudodamos du akmenis, atstojančius kūjį ir priekalą. Per dieną viena moteris priaižo apie kilogramą branduolių, kuriuos neša parduoti į aliejaus spaudyklą.

Įsitikinkite patys, spausdami šią nuorodą, kurioje derlių renkančios moterys, pasipuošusios tradicinėmis suknelėmis dainuoja Olandijos turisto, įsimylėjusio Swazi Secrets produkciją, sukurtą dainą.

Aliejui spausti naudojami tik rankiniai hidrauliniai presai. Temperatūra spaudimo metu prese nepakyla ir žaliava nėra kaitinama.

Išspaustas aliejus galiausiai košiamas per retą metalinį sietelį ir išpilstomas į talpas.

Tokio paprasto aliejaus išgavimo proceso dėka - kai į jį nieko nėra dadedama ar rafinavimo procesais kas nors iš jo nėra pašalinama - aliejus išlaiko visas gerąsias savybes (patys pamatykite šį procesą, spausdami šią nuorodą).

Todėl tik aukščiausios kokybės nerafinuotas marulų aliejus pasižymi žemiau pateiktomis savybėmis!

Skaidrus, gelsvo atspalvio, turintis švelnų riešutų aromatą.

Nerafinuotas marula aliejus praturtintas antioksidantais, jame gausu vitaminų E ir C.

Šio aliejaus sudėtis panaši į alyvuogių aliejaus. Jame gausu įvairių nepakeičiamų riebiųjų rūgščių: oleino 70-80%, linolo 5%, linoleno 1% , palmitino 0,5%, taip pat vitamino E.

Tačiau marulų aliejus, skirtingai nuo alyvuogių aliejaus, yra labai stabilus - septyniskart stabilesnis už alyvuogių aliejų ir net aštuoniolika kartų - nei saulėgrąžų aliejus. Tai reiškia, kad šis aliejus ilgai negenda (nesioksiduoja).

Tokia turtinga aliejaus sudėtis lemia jo nuostabias kosmetines ir maistines savybes.

Marulų aliejus pasižymi:

  • Humektantinėmis savybėmis - padeda išlaikyti odos drėgmę odoje;
  • glotninančiomis ir minkštančiomis savybėmis, todėl oda tampa švelni lyg šilkas;
  • paraudimus mažinančiomis savybėmis;
  • antioksidantiniu poveikiu, apsaugančiu nuo laisvųjų radikalų poveikio.

Rekomenduojama:

  • Jautrios, dehidratuotos, raustančios, sausos, skilinėjančios (pvz., lūpų), brandžios ar senstančios odos priežiūrai;
  • gležnos paakių, kaklo, dekolte odos priežiūrai;
  • norint natūraliai apsaugoti odą nuo žalojančių saulės spindulių;
  • vietoje natūralaus makiažo valiklio. Valyti veidą ir akių vokus sudrėkintu ir aliejumi suteptu vatos diskeliu. Procedūrą malonu užbaigti hidroliato dulksna.
  • vietoje plaukų kondicionieriaus. Kelis lašelius aliejaus įtrinti į išplautų šlapių plaukų galiukus. Plaukus atgaivina ir slinkimą mažina galvos odos masažavimas (iki 10 min. trukmės) naudojant marulų aliejumi. Masažą geriausia daryti iš vakaro, kad aliejus turėtų pakankamai laiko susigerti į galvos odą bei plaukus; ryte išplauti galvą šampūnu;
  • kaip masažinis aliejus - ypač tinka veido ir kūdikių masažams;
  • kaip randų žymes mažinanti priemonė.

 

Šio aliejaus galite įsigyti 50ml ir 100ml pakuotėse (rinktis kiekio indikatoriuje viršuje)

Sudėtis: nerafinuotas Marula aliejus (Sclerocarya Birrea)

 

Nuo Komentaras
Egle Demenyte
2012-02-25
Nenuostabu kodel sis aliejus gavo ''Elle Beauty Award'' 2010-aisiais, nes jo konsistencija be galo maloni, pasitepus juo oda tampa aksomine. Labai padejo gydyti nuo salcio suzvarbusia ranku oda. Puikiai tinka lupoms vietoj lupu balzamo. Kadangi jo kiekis labai mazas, tad gaila juo tepti visa kuna, todel ji naudoji tik kai kurioms kuno dalims :) Aliejukas turi specifini kvapa, man asmeniskai primenanti pupeles.
Vienu metu uzsisakiau 3 savo savybemis panasius aliejus: si Marulu alieju, Argano alieju ir Monoi de Tahiti alieju, tad jeigu reiketu rinktis viena is ju vienareiksmiskai rinkciausi Monoi alieju vien del jo nuostabaus kvapo. Taciau atskirom kuno dalim minkstinti ar naudojimui vietoj veido kremo rinkciausi Marulu alieju nes jo kvapas yra priimtinesnis negu Argano aliejaus.

Komentuoti gali tik registruoti lankytojai.

  Prekių krepšelis

Tuščia

KARŠTOS NAUJIENOS!

1. Norintys už prekių pristatymą mokėti 5lt, tolimesniuose užsakymo žingsniuose rinkitės prekių pristatymą paštu (nuo 100lt - pristatymas NEMOKAMAS)!

2. Kaupkite savo nuolaidą (daugiau apie tai Taisyklėse)!

3. Patarimai, diskusijos, mūsų pačių patirtis - junkitės prie mūsų Facebook'o puslapio, kurio nuorodą rasite el. parduotuvės kairėje.

4. Išbandykite mūsų išskirtines skutimosi priemones , kurių dėka tikrai pajusite skirtumą!

5. Mūsų platinama AKAMUTI produkcija ir vėl Beauty Awards 2010, Platinum Awards 2011 bei Green Parent Beauty Awards 2011 nugalėtoja!

Naujienlaiškis