Akamuti įkūrėjos Lindsey Hedges mėgstamiausias produktas, kurį ji įvardino kaip išskirtinį ir be galo mėgstamą.
Neskiestas, švelniai ir kartu prabangiai kvapnus, grynas botaninis produktas.
Žinia, rožių aliejus nevadinamas eteriniu - priklausomai nuo jo išgavimo būdo, jis vadinamas arba rožių otto, arba rožių absoliutu.
Kiekvienas šio aliejaus lašas - ypatingas. Skirtingai nei rožių absoliutas, kuris išgaunamas ekstrakcijos panaudojant tirpiklius (per rožių žiedlapius leidžiant stipriai veikiančią cheminę medžiagą, kurios likučiai išlieka aliejuje) metodu, šis rožių eterinis aliejus gaunamas distiliacijos būdu iš rožių žiedų ir turi šviežią svaiginantį aromatą. Tai šimtametes tradicijas turintis kvapnaus aliejaus išgavimo būdas.
Rose Otto eterinis aliejus išgaunamas iš Damasko rožių žiedlapių, kurie renkami rankomis anksti ryte, dar su rasa. Damasko rožės auga garsiajame Rožių slėnyje, kuris plyti tarp Balkanų ir Sriednagora kalnų...
Damaskinių rožių žiedai specialiai distiliuojami rožių aliejui ir vandeniui gauti. Prireikia net 4 kg rožių lapelių tam, kad būtų gauta 1l rožių aliejaus - būtent tai įtakoja aukštą tikrojo rožių absoliuto kainą (1ml grynojo rožių otto kaina rinkoje siekia net 110 lt)!
Rožė tikriausiai buvo pirmas žiedas, iš kurio buvo išgautas eterinis aliejus. Ji yra vadinama gėlių karaliene, o rožių aliejus - eterinių aliejų karaliumi.
Rožių aliejus yra išskirtinai sudėtingos cheminės sudėties, jame yra net 300 aktyviųjų komponentų, kurie sudaro net 86% aliejaus tūrio!
Rožių eterinis aliejus yra puiki odos priežiūros priemonė. Veido odai suteikia malonią tekstūrą, skaistumą, pamaitina sausą odą, padeda išsaugoti drėgmę joje, lygina raukšles, taip pat veiksmingas esant išsiplėtusiems paviršiniams odos kapiliarams. Rožės vėsina ir švelniai sutraukia poras.
Svarbu! Žinia visos aukščiau nurodytos gydomosios bei terapinės aliejaus savybės būdingos TIK tikrąjam rožių aliejui.
Kasmet kosmetikos pramonė sunaudoja didesnį kiekį rožių aliejaus, nei jo per metus išgaunama visame pasaulyje. Tai tik įrodo faktą, kad tai proga naudoti pigų sintetinį rožių aromatą.
Rekomenduojama. Jis tinka visiems odos tipams, bet ypač sausai, senstančiai, raustančiai, jautriai.
Jojobos aliejus pasižymi odos sebumą (riebumą) normalizuojančiomis, o rožių eterinis aliejus dar ir baktericidinėmis savybėmis, todėl šis otto puikiai tinka ir nešvarios, spuoguotos, problematiškos, tačiau kartu sausesnės odos priežiūrai.
Šis aliejus gali būti naudojamas vietoje prabangaus paakių, veido ar dekolte kremo.
Naudojimas. Kadangi tai yra rožių eterinio aliejaus ir vertingojo jojobos aliejaus mišinys naudoti galima gryną tepant aliejų tiesiog ant odos arba šiuo otto praturtinant kitą, pavyzdžiui erškėtrožių, aliejų.
Riebios ar mišrios odos tipams rekomenduojama kelis aliejaus lašelius paskirstyti ant gėlių vandeniu apipurkštos odos.
Naudojasi itin skalsiai, nes odos priežiūrai jo reikia nedaug, be to lašeliai iš buteliuko sunkiasi pamažu ir iš lėto.
Sudėtis: jojobos aliejus (Simmondsia chinensis), 5% rožių Otto aliejaus (Rosa damascena)