Lanksčiomis šakelėmis pasižymintis hamamelis angliškai liaudyje dar vadinamas witch hazel, o žodžio witch reikšmė aiškinama nuo žodžio wiche, kuris kildinamas iš senosios anglų k. žodžio wice, reiškiančio lankstus arba lengvai nulenkiamas.
Abeji mūsų siūlomi hamamelių hidrolatai, priklausomai nuo vietos, kurioje augo, distiliavimo metodo, kvepia skirtingai. Šis - jaunomis medžio šakelėmis, nujauta žole...
Hamamelių vanduo yra nepaprastai vertingas ir plačiai naudojamas kosmetikoje, medicinoje.
Hamamelių vanduo yra laikomas stipriausiu antioksidantu tarp šiandiena žinomų ir naudojamų hidrolatų.
Reguliariai prausiantis hamamelių vandeniu mažėja odos raudonis, bėrimai, jautrumas, patinimai ir paburkimai. Atkuria sutrūkinėjusią ir pūslėtą odą ir ypač tinka raminti egzemai ir psoriazei.
Turi labai stiprių priešuždegiminių ir odą užgydančių savybių, todėl labai tinka plauti žaizdoms, veikia kaip antiseptikas.
Labai gerai ramina įkandimus, ypač gerai veikia su ramunėlių hidrolatu.
Prauskite šiuo vandeniu veidą nuo dienos dulkių vakarais, užbaikite juo makiažo valymo procedūrą. Pabudinkite ir atgaivinkite juo veido, kaklo ir krūtinės odą rytais.
Tinka jaunatvinių spuogų kamuojamai, riebiai odai, tačiau itin vertingas ir brandžios odos priežiūrai.
Hamamelių vanduo sutraukia, valo ir tonizuoja odą, ramina ir sumažina jautrumą, aktyvina mikrocirkuliaciją ir stangrina, šviesina veido odą ir sutraukia poras.
Sudėtis: ekologiškas hamemelių vanduo (Hamamalis virginiana)