Efektyviausias būdas kovoti su laisvaisiais radikalais yra naudojant veido odos priežiūros priemones, kurios praturtintos natūraliais antioksidantais, vitaminais ir aktyviais junginiais.
Moringų aliejuje gausu svarbiosios oleininės rūgties, vitaminų A, C, E, kalcio bei vario. Jame yra 4 kartus daugiau kolageno negu morkų sėklų aliejuje, kas itin gerai atstato odos kolageno lygį, dėl ko sumažėja raukšlės.
Šis aliejus vitamino C turi 7 kartus daugiau nei apelsinai, kalcio - 4 kartus daugiau nei pienas, vitamino A - 4 kartus daugiau nei morkos, proteinų - 2 kartus daugiau nei pienas, kalio - 3 kartus daugiau nei bananai!
Moringų aliejus kartais vadinamas Ben'o aliejumi dėl sudėtyje esančio didelio kiekio behenic rūgšties.
Jo subtilus riešutų aromatas bei ypatinga gelsvai žalsva spalva išduoda aukščiausią nerafinuoto aliejaus kokybę.
Išgautas iš Moringa medžių sėklų. Šio aliejaus kilmės šalis - Uganda (centrinė Afrika).
Daugelyje kultūrų moringa medžiai itin garbinami ir vadinami stebuklingais, nes kiekviena jo dalis gali būti panaudojama maistui, gydymo ar kosmetiniais tikslais.
Indijoje tikima, kad moringų aliejus gali išgydyti net 300 ligų.
Ypatingos ir gydomosios šio aliejaus savybės buvo žinomos dar Egipto faraonų laikais. Egipte moringų aliejus buvo laikomas šventu. Juo egiptiečiai balzamuodavo faraonus, merkdavo moringų šakeles į vazas, dėdavo žiedus į faraonų kapavietes.
Moringų aliejus išskirtinai pasižymi antioksidantinėmis savybėmis ir tai paaiškina tą faktą, kodėl šiuo aliejumi pripildytas vazas egiptiečiai senais laikais dėdavo į kapavietes.
Jo stiprų antioksidantinį poveikį bei patvarumą patvirtina ir tai, jog šis aliejus nepakitęs gali išbūti iki 5 metų.
Rekomenduojama. Pasižymi drėkinančiomis, maitinančiomis savybėmis, todėl ypatingai gerai apsaugo odą nuo dehidratacijos ir raukšlių atsiradimo.
Taip pat pasižymi valančiomis, priešuždegiminėmis, antibakterinėmis, skausmą malšinančiomis savybėmis, todėl moringų aliejus labai tinka nešvarios, sausos, vystančios, alergijos ar juodųjų spuogelių nusėtos odos priežiūrai.
Tinka niežtinčios galvos odos priežiūrai. Labai gerai sugeria nešvarumus iš plaukų - tereikia šiek tiek sudrėkintus plaukus ir galvos odą įtrinti šiuo aliejumi.
Moringų aliejus yra minkštas ir švelnus, nesausinantis, todėl gerai įsigeriantis į odą, puikiai minkštinantis ir drėkindamas ją. Saugo odą nuo išsausėjimo bei atstato drėgmės trūkumą (pvz. po deginimosi saulėje).
Naudojimas. Tepti ant drėgnos odos.
Sudėtis: nerafinuotas moringų sėklų aliejus (Moringa oleifera)