Natura naturata

Detali paieška


Ekologiškas kokoso riešutų aliejus

išspaustas iš Šri Lankos kokoso riešutų

Plačiau

Į palyginimą

58,00 Lt


Prekės kodas: COCON500

Šiuo metu turime: 42 vnt.


Atkreipkite dėmesį, jog visi nerafinuoti kokoso riešutų aliejai vistik yra skirtingi - tiek kvapu, tiek konsistencija ar gydomosiomis savybėmis! Prastesnę nors ir nerafinuoto kokoso aliejaus kokybę išduoda aliejaus karstelėjęs skonis, pakankamai intensyvus jo aromatas ir pan. Jei kokoso aliejaus kvapas, buvęs malonus iškart po pakuotės atidarymo, po kažkurio laiko pakito ir tapo nemalonus, tai yra dar vienas prastesnės kokybės nerafinuoto aliejaus požymis!

Šis aliejus yra aukščiausios kokybės, labai subtilaus, įdomaus salstelėjusio kokosų aromato, išgautas prie natūralios temperatūros (kuri karštame krašte siekia iki 45 laipsnių), be papildomo kaitinimo šalto spaudimo būdu iš žalių prinokusių Šri Lankos (Pietų Azija) kokoso riešutų.

Labai nežymiai kietesnės konsistencijos nei kiti mūsų siūlomi kokosų aliejai.

Aliejus yra 100% natūralus, nerafinuotas, paženklintas Europos Sąjungos ekologinio žemės ūkio logotipu, patvirtintas vegetarų organizacijos, be to Soil Association (stipriausio Jungtinės Karalystės sertifikuotojo) bei USDA (stipriausio JAV sertifikuotojo) organizacijų sertifikuotas kaip ekologiškas produktas.

 

Žemiau pateiktos kokoso riešutų aliejaus naudingosios ir gydomosios savybės būdingos tik aukščiausios kokybės kokosų aliejui.

Kokoso riešutų aliejus odai

Kokoso riešutų aliejus kaip grožio, plaukų ir odos priežiūros priemonė jau šimtmečius naudojamas Tolimuosiuose Rytuose. Šiomis dienomis, kokoso riešutų aliejus yra naudojamas gaminant plaukų, kūno ir saulės įdegio priežiūros priemones.

Kokosų aliejuje gausu antioksidantų, vitamino E (Alpha Tocopherol ), lauro rūgšties (Lauric Acid ), šis aliejus stabdo laisvųjų radikalų susidarymą, tai puikus odos minkštintojas, padedantis išvengti odos senėjimo ir raukšlių atsiradimo. Kokosų aliejus gerina egzemos, dermatito ar žvynelinės paveiktos odos būklę. Jis drėkina išsausėjusias kūno vietas, o įsigėręs į odą saugo nuo žalingo saulės poveikio. Kokosų aliejus puikiai tinka ir po saulės vonių - jis sudrėkins ir pamaitins saulės sudirgintą odą.

Kokosų aliejumi galite išsitepti kūną po maudynių vonioje vietoje įprasto kūno pienelio, jis sudrėkins ir suminkštins jūsų odą, o kvapnus aromatas pavergs jūsų širdis ir jūs nebenorėsite atsisakyti šio malonaus įpročio. Kokosų aliejus, nepalikdamas nemalonaus riebumo pojūčio, puikiai įsigeria į odą, dėl ko oda tampa glotni ir minkšta.

Naudodami aliejų pasigaminkite nuostabų kūno šveitiklį - į dubenėlį įpilkite šlakelį aliejaus, įberkite į jį rudojo cukraus, kokoso drožlių arba kavos tirščių ir palikite tol, kol cukrus kiek aptirps. Vėliau maudynių metu šiuo mišiniu masažuokite kūno odą - oda taps lygi, minkšta ir labai švelni.

Kokoso riešutų aliejus gali būti naudojamas vietoje veido kremo (sausesnės odos priežiūrai) - tereikia sudrėkinti delnus, juose paskirstyti mažytį gabalėlį aliejaus ir patepti odą.

Kokosų aliejus turi ir baktericidinių savybių, todėl jis puikiai tinka norint išvengti spuogelių, inkštirų. Naudokite šį aliejų ir kaip kremą po skutimosi.

Pripažinsime, jog jau nebe iš vienos pirkėjos girdėjome, kad šį aliejų sėkmingai "pasisavino" jų vyrai:)

Šis kokosų aliejus tinka visų tipų odai, taigi jis neabejotinai gali būti naudojamas ir kaip kūdikių, vaikų odos priežiūros priemonė. Kokoso riešutų aliejus puikiai tinka ant kūdikių galvos odos susidariusios luobelės priežiūrai.

Kūdikių odelės priežiūrai galima pasigaminti labai lengvą aliejų mišinį: lygiomis dalimis (po 1 šaukštą) sumaišykite nerafinuotus ekologiškus kokosų aliejų ir simondsijų ar migdolų aliejų. Susipilkite į švarų indelį. Aliejų mišiniu galite tepti kūdikio odelę po maudymosi, ypač po baseino ar patepti užpakaliuką keičiant sauskelnes.

Kokoso riešutų aliejus taip pat yra puikus masažų aliejus.

Prie maždaug 24 laipsnių šilumos šis aliejus tampa skystas ir skaidrus, tačiau jo savybės nuo to visiškai nekinta.

Įsitikinkite patys, jog minkšto sviesto konsistencijos kokoso aliejų, kuris vos patekęs ant odos pradeda tirpti ir tampa visiškai skystas, naudoti yra vienas malonumas.

 

Kokosų aliejus plaukams ir galvos odai

Kokosų aliejus panašiai kaip odą veikia ir plaukus. Jis juos suminkština, išlygina plauko sieneles, padeda atkurti sausų ir pažeistų plaukų struktūrą, skatina plaukų augimą, apsaugo nuo jų slinkimo, maitina galvos odą. Išbandžiusieji neabejotinai tvirtina kokosų aliejaus kaukes esančias geriausia, ką yra tekę išbandyti. Kokosų aliejaus kaukių naudojimas padeda nuo pleiskanų. Šis aliejus puikiai tinka ir sausų, skilinėjančių plaukų galiukų priežiūrai.

Ištepkite plaukus ir/ar galvos odą kokosų aliejumi ir palikite kelioms valandoms. Norėdami pasiekti geriausią rezultatą, aliejumi išteptus plaukus palikite per naktį. Norint išskalauti plaukus, patariama plaukus ištrinkti šampūnu jų pradžioje nesudrėkinus.

 

Kitos kokosų aliejaus panaudojimo galimybės

Kokoso riešutų aliejus puikiai atitinka posakio "Nedėk ant savo veido to, ko negalėtum suvalgyti" prasmę.

Todėl šio aliejaus naudojimas virtuvėje taip pat yra idealus pasirinkimas. Kad žinotumėte kaip gardžiai kvepia blynai kepti ant šio aliejaus...

Tačiau kokosų aliejus naudojamas ne tik kaip maistas, bet ir kaip vaistas.

Kokosų aliejus gali būti vartojamas kaip maisto papildas, stiprinantis imuninę sistemą, suteikiantis energijos, gerinantis virškinimą, skydliaukės veiklą ir bendrą savijautą. Kokosų aliejus turi ir baktericidinių savybių. Šis aliejus veikia kaip natūrali apsauga, kovojant su grybelinėmis infekcinėmis ligomis, kurias sukelia Candida rūšies mieliagrybiai.

Kokosų aliejuje esanti lauro rūgštis (Lauric Acid ) veikia kaip antibiotikas. Kasdienio raciono papildymas kokosų aliejumi padeda išvengti bendro peršalimo, gripo ir kitų infekcijų. Kokosų aliejus padeda gydant peršalimą ir kosulį (dedamas į karštą pieną su medumi).

Kokosų aliejus taip pat pasižymi alkį malšinančiomis ir medžiagų apykaitą gerinančiomis savybėmis, todėl jis puikiai tinka besilaikantis dietos. Ištirpinti du šaukštus kokosų aliejaus stiklinėje šilto vandens ir išgerti 30-40 min. prieš valgį - tai suteiks sotumo jausmą bei energijos antplūdį.

Kokosų aliejus yra hipoalergiškas. Kokoso riešutai yra vaisiai, o ne riešutai, todėl alergija šiam vaisiui pasireiškia tikrai retai.

Kokosų aliejus neturi cholesterolio, genetiškai modifikuotų ingredientų.

Suaugusiems rekomenduojama suvalgyti po 1-3 arbatinius šaukštelius kokosų aliejaus per dieną. Šią normą galima suvartoti kokoso aliejų naudojant kepimui, valgant jį šaukšteliais, tepant ant traškios duonelės vieną arba sumaišius su medumi, uogiene, džemu ar riešutų sviestu. Kokosų aliejus neįgauna karstelėjusio skonio.

Kokosų aliejus taip pat gali būti naudojamas kaip maisto papildas naminiams gyvūnams.

Naujausias atradimas: šis aliejus tinka batų odos priežiūrai:)

 

Sudėtis: 100% ekologiškas nerafinuotas kokosų aliejus

 

Dalykai, kuriuos reikėtų žinoti prieš įsigyjant kokoso riešutų aliejų

Kokoso riešutų aliejus (Cocos nucifera oil) laikomas sveikiausiu aliejumi. Tačiau atkreipkite dėmesį, jog kokoso riešutų aliejai nėra vienodos kokybės, išvaizdos, aromato, skonio ir kas svarbiausia - jie neturi tokių pačių gydomųjų savybių.

Kokoso riešutų aliejus gali būti rafinuotas, balintas ir dezodoruotas arba RBD kokoso riešutų aliejus, kuris yra gaminamas iš džiovintų kokoso riešutų minkštimo, kitaip dar vadinamo copra . Copra yra gaunama išdžiovinus kokoso riešutus saulėje, juos išrūkius ir stipriai pakaitinus. Šio proceso metu yra naudojamos cheminės medžiagos, aliejus yra kaitinamas iki aukštos temperatūros, ko pasėkoje išsiskiria medžiagos, galinčios įtakoti arteriosklerozės, širdies ligų ir cukraligės atsiradimą. Toks RBD kokoso aliejus, kaip pigus kepimo aliejus, yra plačiai naudojamas Tolimuosiuose Rytuose.

Net jeigu ant etiketės matote užrašą „100% natūralus kokosų aliejus", atminkite, kad toks visiškai natūralus kokosų aliejus gali būti rafinuotas, kadangi būtent rafinuoti aliejai tampa patrauklūs savo kaina, tačiau jokiu būdu ne kokybe.

Kai kurių firmų net ir nerafinuotas kokosų aliejus yra tiekiamas iš smulkių bendrovių ar vietinių Tolimųjų Rytų ūkių neatlikus jokių kokybės patikrinimų.

Kokosų aliejus, išgautas kokoso riešutus kaitinant aukštoje temperatūroje, neturi aukštos kokybės kokoso aliejui būdingų gydomųjų savybių.

Silpnai arba gan intensyviai kokosais kvepiantis aliejus rodo kokoso aliejaus prastą kokybę.

 

Nuo Komentaras
Lina Snarskytė
2012-03-22
Tobulas mano kuno odai :) pradzioje galvojau kokia nesamone, taip ilgai geriasi i oda, bet paskui ivyko nusvitimas, kad tepu itin gausiai :) o kadangi aliejus superinis jo reikia tikrai nedaug.
Virginija Šeimienė
2012-03-02
Labai malonus šito aliejaus kvapas toks švelnus ir patepus odą ji tampa ''šilkinė'' plaukų dar netepiau, kai pabandysiu pasidalinsiu įspūdžiais
Erika Jasiuniene
2011-09-16
Kokoso alieju naudoju einant i soliariuma, man jis labai tinka ir patinka.

Komentuoti gali tik registruoti lankytojai.

  Prekių krepšelis

Tuščia

KARŠTOS NAUJIENOS!

1. Norintys už prekių pristatymą mokėti 5lt, tolimesniuose užsakymo žingsniuose rinkitės prekių pristatymą paštu (nuo 100lt - pristatymas NEMOKAMAS)!

2. Kaupkite savo nuolaidą (daugiau apie tai Taisyklėse)!

3. Patarimai, diskusijos, mūsų pačių patirtis - junkitės prie mūsų Facebook'o puslapio, kurio nuorodą rasite el. parduotuvės kairėje.

4. Išbandykite mūsų išskirtines skutimosi priemones , kurių dėka tikrai pajusite skirtumą!

5. Mūsų platinama AKAMUTI produkcija ir vėl Beauty Awards 2010, Platinum Awards 2011 bei Green Parent Beauty Awards 2011 nugalėtoja!

Naujienlaiškis